media image

Lidwina Hoekstra

Advocaat
Lidwina studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen (afstudeerrichting strafrecht en criminologie) en heeft daarna diverse postacademische opleidingen afgerond. Vanaf 2006 is Lidwina advocaat en ze heeft dan ook ruime ervaring in de algemene praktijk. Ze was lange tijd als docent verbonden aan de Hanzehogeschool in Groningen, waar ze diverse strafrechtelijke en bestuursrechtelijke vakken gaf. Sinds april 2018 is zij als advocaat werkzaam bij Customs Knowledge en houdt zich vooral bezig met de civielrechtelijke en strafrechtelijke praktijk.

Sessies

14:25 - 15:15

3.2 Douane en strafrecht

U voert in en/of voert uit. Klanten blij, u blij! Maar de wereld verandert soms. Regelgeving verandert en dan kan het zomaar zijn dat de goederen die u in- of uitvoert, ineens niet zonder meer de EU in- of uitgebracht kunnen worden. De douane staat ‘bij u op de stoep’ voor een controle en wat blijkt? De regelgeving laat niet (meer) toe te handelen zoals u altijd deed. En dan? What to do?!

In deze sessie neemt Lidwina Hoekstra u mee – aan de hand van een voorbeeldcasus – hoe zo’n proces verloopt, welke stappen de douane moet nemen en welke stappen u dient te nemen. Kennis van het proces en de mogelijke uitkomsten daarvan, is immers onontbeerlijk om te zorgen voor een ‘gelijke strijd’. Tips and tricks, awareness en kennis staan in deze sessie voorop.

Lidwina Hoekstra Ι Customs Knowledge