media image

Albert Veenstra

Prof. Albert Veenstra is wetenschappelijk directeur DINALOG, professor in International Trade Facilitation & Logistics aan de Eindhoven University of Technology. Tevens is hij kerndocent van het Executive Parttime Master in Customs and Supply Chain Compliance programma van de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Prof. Veenstra doet regelmatig onderzoek naar innovatie in trade compliance en global supply chain management. Hij is lid van de Topsector Logistiek

Sessies

14:25 -

3.2 Risico analyse en e-Commerce

Met de opkomst van e-commerce en de vele bestellingen die Nederlanders doen, komen er steeds meer pakketjes Nederland binnen. Deze pakketjes gaan langs de Douane waarbij onder andere BTW en invoerrechten moeten worden betaald. Het controleren van deze pakketjes neemt veel tijd in beslag en er is simpelweg niet genoeg capaciteit om een uitgebreide controle uit te voeren. Daarnaast beïnvloedt het uitvoeren van een controle de levertijd van de betreffende pakketjes. Bedrijven voeren daarom risicoanalyses uit. Ze willen weten of ze een controle kunnen verwachten, zodat ze de beloofde levertijd eventueel kunnen aanpassen. Of hoe zij de impact van controles kunnen minimaliseren.

Dit is een sessie over risicoanalyse en hoe de uitkomsten van de analyse kunnen worden gedeeld met andere partijen in de keten, inclusief de Douane.

Albert Veenstra | Dinalog en Rotterdam School of Management

Kennisniveau: Algemene sessie, geen specifieke voorkennis vereist.