media image
Organisatie

evofenedex

evofenedex is dé vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang. Via evofenedex nemen zij hindernissen in de logistiek en internationaal ondernemen weg en voegen zij kansen toe. Regionaal, nationaal en internationaal. Van een veiliger en efficiënter magazijn, slimmer vervoer, goede opslag van gevaarlijke stoffen tot meer export. Met ruim 15.000 leden is evofenedex een krachtig collectief van handelaren, producenten en exporteurs die samen werken aan 360 graden logistiek en internationaal ondernemen.

Sessies

13:30 -

2.3 Nieuw Europees BTW-stelsel

Na ruim 25 jaar gaat het BTW-stelsel echt op de schop. Het is net als Brexit: we weten dat het gaat gebeuren en dat het impact gaat hebben. Maar hoe het precies zit en wat exact de impact zal zijn voor elk individueel bedrijf, is lastig in te schatten. Charles van den Berg geeft een update van de actuele stand van zaken en spart graag mee over de impact hiervan.

Charles van den Berg | evofenedex

Kennisniveau: Algemene sessie, geen specifieke voorkennis vereist.
13:30 -

2.4 Incoterms® voor douaneproffessionals

In deze sessie praat vervoerrecht-expert Alicia Zwanikken u bij over aansprekende Incoterms® cases. Zij gaat in op het snijvlak van douane, omzetbelasting, commercie en Incoterms®. Uit recent onderzoek van evofenedex blijkt dat slechts 35% van de respondenten beschikt over een uitgedacht beleid op het gebied van Incoterms®.

Zolang koper en verkoper geen problemen ondervinden tijdens het transport hoeft dit ook niet erg te zijn, maar als er problemen zijn ligt het anders. Meestal komen problemen rond Incoterms® ook pas naar voren als er extra kosten moeten worden gemaakt en partijen er niet meer uitkomen wie de onverwachte kosten zou moeten dragen.

Alicia Zwanikken | evofenedex

Kennisniveau: Verdiepende sessie, waarbij enige kennis van Incoterms gewenst is.

Partner worden?

Wilt u ook partner worden van het Trade Compliance Congres 2019? Neemt u gerust contact op met onze accountmanager voor meer informatie en eventuele mogelijkheden voor uw organisatie.

Lenneke Morit
Accountmanager
Telefoon: 06-51581637
E-mail: L.Morit@sdu.nl